gemeentehuis-enschede

Koersvast uit de verwarring rondom de Dimpact eSuite

De CIO en de projectmanager Lean hadden veel last van vastgelopen implementatie van het mid-office concept binnen de Gemeente Enschede. Onder begeleiding van Saganto hebben de sleutelfiguren afspraken gemaakt over de versnelde uitrol van het mid-office concept.

Er zijn veel verschillende zaken die je in principe met de eSuite kunt ondersteunen. Over wat kan en hoe dat moet verschillen de opvattingen echter dramatisch. Daarom houdt de organisatie zichzelf gevangen in eindeloze discussies. Bij voorbeeld aan welk digitaal loket de burger zich bij de gemeente meld.

We hebben de voor de sleutelfunctionarissen controversiƫle punten in kaart gebracht en met hen in 2 workshopdagen uitgezocht wat de voors en tegens van de verschillende mogelijkheden waren. De sleutelfunctionarissen zijn op basis van dit nieuwe inzicht in staat geweest af te spreken waarvoor, hoe en onder welke voorwaarden gebruik kan plaatsvinden. Deze afspraken worden unaniem gedragen. Daardoor staat er nu een gedragen beleidskader en zijn geen discussies meer nodig in alle afzonderlijke projecten.